Regionale Onderwijs Centra: verder studeren bij het ROC

Blog

Om uzelf verder te ontwikkelen zijn er verschillende wegen te bewandelen. Als u de keuze maakt om meer kennis te vergaren en zo tot dienst te kunnen zijn voor de wereld om u heen, dan kan een opleidingsinstituut als een Regionaal Onderwijs Centrum u hierbij begeleiden. Het ROC Nederland biedt meer dan 150 opleidingen die u kunnen voorbereiden op een baan of het grondwerk kunnen leggen voor andere studies.

Welke opleiding kunt u volgen bij het ROC?

Zorg en Welzijn

Het ROC biedt een breed scala aan opleidingen op mbo niveau. Zo kunt u kiezen voor opleidingen binnen de sector Zorg en Welzijn, zoals Helpende Zorg en Welzijn, waarmee u onder andere ouderen, gehandicapten of kinderen kunt ondersteunen. Ook is er de mogelijkheid om de opleiding tot dokters-assistent te volgen, bij meer interesse in het medische aspect van de zorg. 

Techniek

Wilt u liever een baan waarbij u objecten kunt creëren, uitbreiden of repareren? Dan kunt u kiezen voor één van de technische opleidingen. Het ROC biedt meer traditionele technische opleidingen, zoals de opleidingen Allround Timmerman of Schilderen. Daarnaast kunt u er ook terecht voor de meer moderne opleidingen binnen de Elektro- en Installatietechniek. Denk hierbij aan Monteur Elektrotechnische Installaties of Monteur Werktuigkundige Installaties. 

Uiterlijke Verzorging

ROC biedt ook opleidingen binnen de sector Uiterlijke Verzorging. De opleidingen tot Kapper of Schoonheidsspecialist zorgen ervoor dat u 'hands-on' ervaring kunt opdoen en uw vaardigheden op dit gebied kunt ontwikkelen. Hierbij wordt veel informatie gegeven over klantgericht werken, hygiëne en de kwaliteit van verschillende methoden.

Horeca

Ook zijn er verschillende opleidingen binnen de Horeca. Dit zijn veelal praktische opleidingen tot bijvoorbeeld Kok of Uitvoerend Bakker. Bij deze opleidingen bent u vooral veel zelf bezig in de speciaal ingerichte ruimtes in het ROC-gebouw waar u volop kunt koken en bakken.  

Toerisme en Recreatie

Het bezoek van toeristen uit verschillende culturen aan Nederland, verrijkt onze leefomgeving. Om dit te ondersteunen, kunt u kiezen voor een ROC-opleiding Toerisme en Recreatie. De opleiding Luchtvaartdienstverlener kan u bijvoorbeeld voorbereiden op het informeren en begeleiden van toeristen op het vliegveld. 

Informatie en Communicatietechnologie

De ICT-wereld heeft zich in de laatste 20 jaar enorm ontwikkeld. Onder andere de komst van de smartphone heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan onze wereld. Bij het ROC bestaat er de mogelijkheid om te leren hoe u apps, applicaties, kunt ontwikkelen. Met de opleiding Applicatieontwikkelaar kunt u hiermee aan de slag.

Voor een volledig overzicht van opleidingen kunt u bijvoorbeeld de website van ROC Kop van Noord Holland raadplegen. ROC Kop van Noord-Holland biedt ook hulp bij het maken van een studiekeuze en u kunt er eveneens terecht voor Volwasseneneducatie en Inburgeren. 

Delen

8 augustus 2017

Voorgezet- en volwassenenonderwijsblog

Hallo, mijn naam is Fatima en ik ben geboren in Dordrecht. In 2006 haalde ik mijn hbo bachelor toegepaste wiskunde. Ik begon met les geven aan de onderbouw van een middelbare school in mijn geboorteplaats. In 2010 besloot ik dat ik me als leerkracht verder wilde ontwikkelen. Ik deed diverse cursussen en solliciteerde in 2012 op een baan in het volwasseneonderwijs. Ik werk nu op beide scholen part-time. Werken in het volwassenenonderwijs is een hele bijzondere uitdaging. Ik tref niet alleen scholieren aan die zakken voor hun examens, maar ook ook mensen die nooit een diploma hebben kunnen halen. Ik geniet iedere dag van mijn werk in het voorgezet- en volwassenenonderwijs. Lees er alles over in mijn blog.